Den ultimative ´fredags-spise´ er i mange familier pizza. Hjemme hos os elsker vi, når pizzaen er et sundere alternativ. Denne opskrift, er det tætteste jeg er kommet på en lækker sprød bund.
Hak blomkålen groft op og hak derefter fint til ´ris´ i en minihakker/foodprocessor eller blender.
Kom blomkålen i en stor skål, og kom et nip salt ved og fyld kogende vand i skålen til alt blomkålen er dækket, i 2minutter.
Kom derefter det hele i et rent hviskestykke og klem så meget af væsken ud af det, som muligt. Tag evt. et par handsker på, da det kan være varmt for fingrene.
I den nu tørre skål, kommes blomkål, parmesanost, æg, oregano og lidt salt og peber og blandes godt sammen.
Lad ´dejen´ hvile i 15-20minutter.
Tænd ovnen på 225°C Varmluft.
Kom alle ingredienserne til pizzasaucen i en skål, og blend det hele sammen med en stavblender (eller kom det hele op i en blender, og bland det hele sammen).
Smag til med salt og peber.
Skræl kartoflerne og riv dem tynde på et mandolin-jern.
Kom kartoffelskiverne i en skål, og kom et nip salt ved og hæld kogende vand over og lad det stå i 5minutter. Herefter hældes vandet fra.
Kom ´dejen´ ud på et stykke bagepapir, kom også et stykke bagepapir ovenpå, og rul dejen ud så det fylder hele bradepanden.
Bag bunden i 10minutter.
Tag bunden ud af ovnen og vend den rundt imellem 2 stykker bagepapir.
Kom pizzasauce – Ost – Kartofler på bunden og bag videre i 12minutter.
Når pizzaen tages ud af ovnen, kommes parmaskinken på.