Filodejsskåle med chili con carne

Herhjemme har vi også døbt retten for “Bagt tacos”. For filodejskålen giver lidt samme fornemmelse som tacos gør. Nyd retten med en klat creme fraise eller guacamole.

Tid
1time
Sværhedsgrad
Middel

-> Sådan laver du Filodejsskåle med chili con carne

Maja’s glade madblog

Ingredienser til ca. 12 stk.

1spsk Paprika
1tsk Tørret Koriander
1tsk Spidskommen
1tsk Kanel
500gram Hakket Oksekød
250gram Kidneybønner
100gram Majs
1 Løg
1spsk Olie
1spsk Chili Sauce
1spsk Tomatpuré
½ Oksebouillonterning
1dl Kogende Vand
6ark Filodej
50gram Revet Ost
1 Æg

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 190°C alm. Luft
  2. Skyl Kidneybønnerne godt og stil til side.
  3. Skær løgene i tern, og kom dem i en gryde sammen med 1spsk olie.
  4. Når løgene er glasklare, tilsættes hakket oksekød og steges til det har fået farve.
  5. Kom tomatpuré i, og lad det stege lidt af førend krydderierne tilsættes.
  6. Tilsæt bouillonterningen og kogende vand, bland det hele godt sammen førend majs og kidneybønnerne tilsættes.
  7. I en muffin-bradepande smøres alle hullerne med lidt olie, hvorefter filodejen klippes op (1ark = 6stykker).
  8. I en skål slås et æg ud og piskes sammen.
  9. Kom så 1stykke filodej i en form, pensel bunden med lidt æg, og fyld så skålen op til der er 3 stykker i hver form.
  10. Fyld skålene op med Chili con Carne-massen og slut af med olie ost.
  11. Bages i ovnen i 12-15minutter
© Majas Madblog. All rights reserved.