Bagt Sweet potato salat

Når efteråret nærmer sig, så begynder det for alvor at være sæson for ´comfort food´ med en masse lækre råvarer. Denne salat har ikke mange ingredienser, men den smager så englene de flyver – især om efteråret.

Tid
1time
Sværhedsgrad
Middel

-> Sådan laver du Bagt Sweet potato salat

Maja’s glade madblog

Ingredienser til 10-14personer

4 Store Søde Kartofler
1dl Olie
1spsk Salt
1tsk Peber
2spsk Tørret Timian

350gram Frisk Grønkål
500gram Salatost
2dl Græskarkernerne
Salt/Peber

Dressing:
7spsk Olie
1,5spsk Balsamicoeddike
1,5tsk Dijonsennep
1,5tsk Honning
Citron
Salt/Peber

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 200°C Varmluft.
  2. Start med at skrælle og skær de søde kartofler ud i tern.
  3. Kom dem i en pose og tilsæt nu olie, salt, peber og tørret timian – fordeles godt så alle tern er ´coated´.
  4. Fordel dem på to bradepander, beklædt med bagepapir, og bag i 30-45min (afhængig af præference).
  5. Lad dem afkøle.
  6. Imens plukkes grønkålen og kommes i en skål med koldt vand.
  7. Bland ingredienserne til dressing, og smag til med citron, salt og peber.
  8. Rist græskarkernerne af på en pande med lidt salt.
  9. Hæld vandet fra grønkålen og vend dressingen heri.
  10. Smuldre salatosten over, kom herefter de søde kartofler og græskarkernerne over.
© Majas Madblog. All rights reserved.