Nogen gange, så skal det hverken være sundt, kalorielet eller andet, bare ren og skær nydelse. Disse bamseboller er så vanvittig lækre, og egner sig rigtig godt til en børnefødselsdag eller bare fordi.
100gram Blødt Smør (røremaskiner kan sagtens røre det ud, så det behøver ikke smeltes, med mindre du ælter i hånden)
8gram Tørgær
1tsk Salt
1tsk Kardemomme
40gram Rørsukker
2 Æg (1 til dejen, 1 til pensling)
500gram Mel (200gram Manitobamel og 300gram alm. hvedemel)
Fremgangsmetode
Kom smør, sukker, salt og æg i røreskålen, og rør kort ved lav hastighed til ægget er opløst.
Kom mel, gær og kardemomme i en skål for sig, og bland det godt sammen.
Kom melblandingen op i mælkeblandingen og rør ved høj hastighed i ca. 10minutter, til dejen slipper røreskålens kanter.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 1time.
Tænd ovnen på 180°C alm. luft.
Form bollerne i 12 lige store boller, og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Slå et æg ud og pisk det sammen, og pensl bollerne.