Quinoatærte med blomkål og champignon

Serveres sammen med en salat eller som tilbehør til en frokost.

Herhjemme elsker vi tærte, denne anderledes udgave med en dej på quinoa er bestemt ingen undtagelse.

Tid
45 min
Sværhedsgrad
Middel

-> Sådan laver du Quinoatærte med blomkål og champignon

Maja’s glade madblog

Ingredienser til ca. 4 personer

Fyld:
½ Blomkål
150 gram Brune Champignon
1 stk Rødløg
75 gram Bacon (kan undlades)
1 spsk Solsikkeolie

Tærtemasse:
4 stk Æg
1 tsk Dijon sennep
40 gram Græsk yoghurt
25 gram Parmesanost
Salt/peber
1 spsk Tørret Timian

Quinoabund:
1,5 dl Quinoa
1 stk Bouillonterning (jeg brugte hønsebouillon)
1 stk Æg
25 gram Parmesanost

Toppings:
10 gram Parmesanost

Fremgangsmetode

  1. Kom quinoaen i en si og skyl dem godt.
  2. Tænd ovnen på 180°C alm. Luft.
  3. Bring quinoaen i kog i en gryde med vand og bouillonterningen.
  4. Mens quinoaen koges, renses champignon, blomkål og løg.
  5. Skær blomkål, Champignon og løg i gode stykker, og kom det hele i en pose sammen med 1spsk solsikkeolie, salt/peber og ryst godt.
  6. Kom grøntsagerne ud på en bagerist beklædt med bagepapir og kom dem i ovnen til de er let gyldne, ca. 10-15min afhængig af ovn.
  7. Hæld vandet fra quinoaen og lad det afkøle lidt.
  8. I en skål blandes alle ingredienserne til tærtemassen og piskes til en ensartet masse.
  9. Steg bacon til den har den rette stegning ift. Smag og lad det dryppe af på et stk. køkkenrulle.
  10. Når quinoaen er let afkølet, kommes det i en skål sammen med æg og parmesanost og blandes til en homogen masse.
  11. Smør tærtefadet med olie.
  12. Med fingrene, beklædes tærtefadet med quinoabund-massen, til der ca. er 3-4mm over det hele.
  13. Tag grøntsagerne ud af ovnen når de er nok, og lad ovnen varme videre.
  14. Kom grøntsagerne på et stykke køkkenrulle og lad dem dryppe af. Imens kommes tærtefadet ind i ovnen og bages i 15min.
  15. Fordel grøntsagerne og bacon i tærtefadet og hæld tærtemassen ud over, og kom tærtefadet retur i ovnen i 15min.
  16. Ca. halvvejs toppes tærten med lidt parmesanost.
© Majas Madblog. All rights reserved.