Pink Rabarbertærte

Jeg husker som barn, hvordan min mor og jeg tit kørte i skoven for at plukke æbler og lave ´æblekage´ med smuldredej. Jeg har sidenhen eksperimenteret med ingredienserne, og her er der en luksuriøs udgave med både ruby chokolade og marcipan. 

Serveres varm med creme fraiche eller flødeskum.

Tid
60 min
Sværhedsgrad
Middel

-> Sådan laver du Pink Rabarbertærte

Maja’s glade madblog

Ingredienser til ca. 6-8 personer

Rabarbermasse:
500 gram Rabarber
250 gram Sukker
20 gram Vaniljesukker
3 spsk Kartoffelmel

Crumble:
50 gram Havregryn
125 gram Mel
150 gram Smør
100 gram Marcipan
60 gram Groft Hakket Mandler
150 gram Rørsukker
2 tsk Vaniljesukker
100 gram Ruby Chokolade (kan undlades eller erstattes af hvid chokolade)

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 180°C Alm. Luft.
  2. Kom alle ingredienserne til rabarbermassen, på nær kartoffelmel, i en gryde og kog det let sammen.
  3. Når det har kogt, tilsættes kartoffelmelet og røres godt sammen inden det kommer i en porcelæns-tærtefad.
  4. Alle ingredienserne til crumble kommes i en skål og blandes godt sammen.
  5. Fordel crumblen jævnt over rabarbermassen.
  6. Kom tærten ind i ovnen og bag i 25-30minutter afhængig af ovn og præference ift. Gyldenhed.

Flere lækre opskrifter

© Majas Madblog. All rights reserved.