Hverdags Paella

Paella er for mig en rigtig familie-ret, simpelthen fordi min mor altid lavede retten på min fødselsdag som barn. Nøj, hvor jeg elskede paella som barn. Men som tiden gik, glemte jeg alt om paella, indtil for et par år siden, hvor jeg på en rejse til de gran kanariske øer, genfandt min kærlighed til paella.

Her i en hverdags-udgave, som smager skønt, serveret med hjemmebagt flutes og salat til.

Tid
60 min
Sværhedsgrad
Middel

-> Sådan laver du Hverdags Paella

Maja’s glade madblog

Ingredienser til ca. 4 personer

4 Kyllingeoverlår
200 gram Tigerrejer (jeg bruger forkogte)
300 gram Risottoris (grødris kan også bruges)
1 tsk Gurkemeje
2 Løg
3 Fed Hvidløg
1 dåse Hakket Tomater (400gram)
1 håndfuld Ærter
½ ltr Hønsebouillon
100 gram Chorizo-pølse
Smør til stegning
Salt/Peber

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  2. Krydder kyllingerne med salt og peber. Brun dem herefter af på en pande med smør.
  3. Kom de brunede kyllingerne i et ovnfast fad, og kom dem i ovnen i 40minutter.
  4. Imens afvejes alle ingredienserne, bouillon laves, tomaterne blendes og løgene snittes.
  5. Skyl risene godt igennem.
  6. På panden, hvor kyllingerne blev brunet af, tilsættes løg, presset hvidløg og chorizo og steges til løgene er glasklare.
  7. Tilsæt risene og lad dem stege let. Tilsæt gurkemeje og rør godt rundt.
  8. Tilsæt halvdelen af tomaterne og lad dem koge lidt ind før resten tilsættes.
  9. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, lad væsken koge ind imellem hver påfyldning.
  10. Når det sidste bouillon kommes på panden, skrues der ned på middelvarme, og der lægges stanniol over panden i 5 minutter.
  11. Imens er kyllingerne blevet færdig. Her fjernes skindet og kyllingekødet pilles af benene.
  12. Når de 5 minutter er gået, så tilsættes ærter og rejer, og vend godt rundt i paellaen.
  13. Til sidst tilsættes kyllingen, og retten er klar til servering.
© Majas Madblog. All rights reserved.