Grødtrekanter

En perfekt start på morgenen.

Disse grødboller holder sig dejlig bløde og saftige i flere dage efter de er bagt. Opbevares i en lufttæt beholder.

Tid
60 min
Sværhedsgrad
Let

-> Sådan laver du Grødtrekanter

Maja’s glade madblog

Ingredienser til ca. 10-12 stk

Grød:
80 gram Havregryn
40 gram Chiafrø
40 gram Hørfrø
40 gram Solsikkekerne
500 ml Vand

Boller:
590 gram Grød
40 gram Rørsukker
50 gram Olie
10 gram Salt
50 gram Ølandshvede
250 gram Hvedemel
6 gram Tørgær

Fremgangsmetode

  1. Kom alle ingredienserne til grøden i en gryde og lad det små simre kort, til det bliver en lidt let grødmasse.
  2. Kom grøden, olie, sukker og salt op i røreskålen og lad det blandes sammen.
  3. I en skål kommer mel og tørgær og blandes sammen.
  4. Tilsæt melblandingen op i røreskålen og ælt på maskinen:
    8-10min ved middel hastighed
    2-3min ved højeste hastighed
  5. Kom dejen i en condibøtte, som er beklædt med olie. Stil dejen ind i køleskabet i minimum 6timer, gerne natten over.
  6. Tænd ovnen (med bageplade i) på 225°C varmluft.
  7. Tag dejen ud af køleskabet, og kom en lille smule olie på bordet før dejen hældes ud på bordet.
  8. Form dejen, uden at fingerere dejen for meget.
    Jeg bruger en dejspatel, men paletknive kan også bruges.
  9. Kom grødtrekanterne over på et stykke bagepapir.
  10. Kom dem på bradepanden så snart ovnen er varm nok, og bag i 9-12min, afhængig af ovn.
  11. Bollerne er lækre og bløde i op til 3 dage.
© Majas Madblog. All rights reserved.