Græske kødboller med spaghetti i tomat

I min familie har vi alle dage haft en stor forkærlighed for det græske køkken. Denne ret, bringer os tættere på det græske mens vi sidder hjemme i det kolde nord.

Tid
1time
Sværhedsgrad
Middel

-> Sådan laver du Græske kødboller med spaghetti i tomat

Maja’s glade madblog

Ingredienser til 4 personer

Sauce:
600gram hakket tomat
500gram madlavningsfløde
35gram tomatpuré
40gram grøn pesto
1,5spsk paprika
1spsk tørret timian
salt/peber

Kødboller:
700gram hakket oksekød
1,5bundt persille
3 fed hvidløg
1 løg
100gram feta
100gram soltørret tomater
1tsk paprika
salt/peber

Tilbehør:
500gram frisk spaghetti
parmesanost
persille

Smør til stegning.

Fremgangsmetode

  1. Kom alle ingredienserne til saucen i skål og blend det hele med en stavblender, smag til med salt og peber.
  2. Kom persille, soltørret tomater, løg og hvidløg i en minihakker/foodprocessor og blend det hele fint.
  3. Kom det i en skål med oksekød, smuldret feta og krydderier, og bland det godt sammen til en ensartet masse.
  4. Form farsen til mundrette kødboller, og steg dem på en pande med smør.
  5. Sæt saltet vand over at koge til spaghettiene.
  6. Når kødbollerne er færdig stegte, så lad dem stå lidt på svag varme, mens spaghettiene koger færdig.
  7. Hæld vandet fra spaghettiene, og tilsæt nu tomat-saucen og lad den let varme sammen med spaghettiene.
  8. Servér retten med lidt friskrevet parmesanost og persille

 

© Majas Madblog. All rights reserved.