Kanelsnegle

En lækker kanelsnegl er aldrig af vejen, når man skal have noget sødt til kaffen. Nyd den som den er, eller tilføj evt. lidt grasur.

Tid
1,5time
Sværhedsgrad
Middel

-> Sådan laver du Kanelsnegle

Maja’s glade madblog

Ingredienser til ca. 20stk.

Dej:
250ml Sødmælk
125gram Smeltet Smør
15gram Tørgær
3spsk Rørsukker
1tsk Salt
1tsk Kardemomme
ca. 600gram Mel (200gram Manitoba og 400gram alm. Hvedemel)
1dl Olie

Remonce:
150gram Smør
150gram Brun Farin
2spsk Kanel

Fremgangsmetode

  1. Kom mælk, smeltet smør, sukker og salt ned i røreskålen.
  2. Kom mel, tørgær og kardemomme i en skål for sig og bland det godt sammen.
  3. Tilsæt nu hele melblandingen til røreskålen og lad det blande godt sammen (obs dejen er meget tør nu).
  4. Tilsæt olien når dejen har samlet sig, og rør nu på høj hastighed i ca. 10min.
  5. Lad dejen stå og hæve et lunt sted i ca. 30min.
  6. Imens blandes smør, farin og kanel i en skål til en ensartet remoncemasse.
  7. Rul dejen ud til et rektangel, ca. ½cm tyk.
  8. Fordel remoncen over hele rektanglet, og rul dejen til en pølse.
  9. Skær kanelsneglene ud i 20 lige store stykker og fordel dem på 2 bageplader med bagepapir på.
  10. Dæk dem over med et klæde og lad dem hæve i 30minutter et lunt sted.
  11. Imens tændes ovnen på 180°C Varmluft.
  12. Bag kanelsneglene i ca. 12minutter (en bageplade ad gangen).
© Majas Madblog. All rights reserved.