Karrykål

Dette er vores go to ret, som vi nærmest får en gang i ugen – men i mange forskellige afstøbninger. Vi kalder den til tider også for “Tøm køleskabet og giv det karry”.

Tid
40min
Sværhedsgrad
Middel

-> Sådan laver du Karrykål

Maja’s glade madblog

Ingredienser til ca. 3 personer

1tsk Karry
1tsk Gurkemeje
1 Løg
2 Fed Hvidløg
2 Snackpeber
2 Gulerødder
½ Spidskål
1pose Ris (125gram)
400gram Hakket Oksekød
3 Æg
2spsk Olie
Spalt/Peber

Fremgangsmetode

  1. Hak og snit alle grøntsagerne, så de er klar (lad dem være opdelt).
  2. I en gryde sættes letsaltet vand over til at koge, når vandet koger, tilsættes ris posen og koges som anvist bag på pakken (jeg koger mine i 14minutter).
  3. I en wokpande kommer jeg 1spsk olie i, og steger løg og hvidløg til de er glasklare.
  4. Herefter tilsætter jeg gulerødder, og lidt efter snackpeberen.
  5. Så kommes halvdelen af krydderierne over i wokpanden og steger med, hvorefter spidskålen tilsættes og der skrues ned.
  6. På en tør pande tilsættes nu oksekødet, som skal stege med salt og peber og resten af krydderierne.
  7. Når risene er færdige med at koge, så tilsættes 1spsk olie til panden med oksekødet, og risene hældes over og steger lidt.
  8. Så fjernes halvdelen af ris-oksekødet fra panden (kommes over i wokken), og æggene slås ud og ødelægges på den frie del af panden.
  9. Når æggemassen er færdig tilberedt ´hakkes´ det op i grove stykker og det hele blandes over i wokken.
© Majas Madblog. All rights reserved.