Romkugler

En klassisk dansk snack, der er sjov at tilberede med de små.

En god romkugle skal man aldrig kimse af.

Tid
40 min
Sværhedsgrad
Let

-> Sådan laver du Romkugler

Maja’s glade madblog

Ingredienser til ca. 8-10 stk.

Chokoladekage:
75 gram Smeltet smør
1,5 dl Vand
2 dl Mel
½ dl Kakaopulver
1½ dl Rørsukker
1 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
½ tsk Salt

Romkuglemasse:
1 stk Chokoladekage
10 gram Mandelmel
80 gram Marcipan
50 gram Syltetøj
35 gram Finthakket Nødder (jeg bruger valnødder)
2 spsk Romessens

Krymmel:
50 gram Finthakket Nødder (jeg bruger valnødder)
50 gram Kokosmel

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 225°C varm luft.
  2. Kom alle tørstofferne til chokoladekagen i en skål.
  3. Smelt smøren og kom det ned til tørstofferne sammen med vandet. Pisk til alle klumper er væk.
  4. Kom chokoladekagemassen ud på et stykke bagepapir på en bradepande.
    OBS! Der behøves ikke at bruge form, bare lad massen flyde, for den vil ikke rende udover.
  5. Bag chokoladekagen i ca. 7min.
  6. Lad chokoladekagen køle helt af.
  7. Kom chokoladekagen, mandelmel, marcipan, syltetøj, nødder og romessens i en skål, og bland sammen til en ensartet masse. (Jeg bruger handsker og blander/ælter det med fingrene)
  8. Sæt romkuglemassen på køl og lad massen hvile i en times tid.
  9. Smag til, og justér evt. med mere romessens.
  10. Fordel dejen i 8-10 lige store kugler, tril dem i det ønskede krymmel.
© Majas Madblog. All rights reserved.